BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se! 

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 06 Oktobar 2013 )
 
Junska plata !
administrator   
Četvrtak, 24 Juli 2014

 Upravo nas je ministrica finansija Sabina Heljić izvjestila da će junska plata za sve radnike koji plate primaju iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona biti isplaćena sutra, 25.07.2014.godine (petak).

Na taj način će Vlada Zeničko-dobojskog kantona ispoštovati odredbe Sporazuma po pitanju dinamike isplate plata.

Sindikat će nastaviti dalje praćenje realizacije Sporazuma.

Hvala ministrici Heljić ! ! !

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Juli 2014 )
 
Nove uplate, stanje sa 21.7.2014.
administrator   
Utorak, 22 Juli 2014
 Uplate preko platnih lista od kolega iz srednje Bosne i Posavskog kantona i stanje uplata sa 21.07.2014.godine:

Zadnja Promjena ( Utorak, 22 Juli 2014 )
 
Nove uplate, stanje sa 14.7.2014.
administrator   
Ponedjeljak, 14 Juli 2014

Zadnja Promjena ( Srijeda, 16 Juli 2014 )
 
Aplikacije za pomoć, 15.07.14.
administrator   
Utorak, 15 Juli 2014
Aplikacije za pomoć ažurirane sa 15.07.2014.godine možete pogledati/preuzeti OVDJE . 
Zadnja Promjena ( Utorak, 22 Juli 2014 )
 
Prilog TV, 14.07.2014.godine
administrator   
Ponedjeljak, 14 Juli 2014

ZDK se zadužuje za 30 milion KM kako bi isplatio plaće u javnom sektoru

Skupština Zeničko-dobojskog kantona dala je danas suglasnost kantonalnoj Vladi za dodatno kreditno zaduženje u iznosu od 30 milijuna maraka. Vlada će tako doći do sredstava za izmirivanje nagomilanih obveza po osnovu plaća i naknada za proračunske korisnike, te transfera socijalnim i boračkim kategorijama.

Kliknite na sliku za pregled video priloga

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 82

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.