BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje
administrator   
Srijeda, 13 Juli 2016

 Broj: 01-1006/16

Sarajevo, 12. juli/srpanj 2016. godine

SINDIKALNE PODRUŽNICE

n/r SINDIKALNOG POVJERENIKA

Predmet: Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje, dostavlja se

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo spisak članova našeg Sindikata, koji rade na određeno radno vrijeme.

Istovremeno, molimo sve kolege, članove Sindikata, da obavijeste one koji će biti na konkursnoj proceduri tokom ljetnih konkursa, da pregledaju spisak koji je sačinjen na osnovu podataka koji su dostavljeni iz sindikalnih podružnica i spiska trezora, te ukoliko je neko eventualno izostavljen da se naknadno uvrsti.

 

 

Zadnja Promjena ( Petak, 22 Juli 2016 )
Opširnije...
 
Bajramska čestitka
administrator   
Ponedjeljak, 04 Juli 2016

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 Juli 2016 )
 
Izvod iz zapisnika
administrator   
Ponedjeljak, 04 Juli 2016

Broj: 390-09/16

Zenica, 29. jun/lipanj 2016.godine

IZVOD IZ ZAPISNIKA

sa sastanka sa radnicima koji su u radnom odnosu na određeno radno vrijeme

Domaćin sastanka bila je sindikalna podružnica JU OŠ "Hamdija Kreševljaković" Kakanj i isti je održan je 29. juna/lipnja 2016. godine u prostorijama škole.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 Juli 2016 )
Opširnije...
 
Besplatna ovjera dokumenata
administrator   
Srijeda, 29 Juni 2016

U vezi sa dolje prikazanim aktom, dobili smo potvrdu da je prosvjetnim radnicima sa područja Grada Zenice već omogućena besplatna ovjera dokumenata za konkursnu proceduru koja će početi krajem jula i početkom avgusta.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskoj Upravi, na čelu sa gospodinom Selverom Kelešturom v.d. Gradonačelnika Zenice, na promptnoj reakciji i pozitivnom ishodu.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Juni 2016 )
 
Apel za pomoć, Terzić Sead
administrator   
Srijeda, 29 Juni 2016

Molimo sve naše kolege u Sindikatu da pokažu svoju sindikalnu solidarnost još jednom, te da našem kolegi kome je naša pomoć prijeko potrebna pomognemo koliko god smo u mogućnosti.

Budimo solidarni i u ovoj prilici!

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Juni 2016 )
 
Zaključci Predsjedništva GO SSS BiH
administrator   
Utorak, 28 Juni 2016

Zaključci Predsjedništva GO SSS BiH od 27.06.2016.godine:

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Juni 2016 )
 
Obavijest premijerima kantona
administrator   
Ponedjeljak, 20 Juni 2016

 Broj: 01-908/16

Sarajevo, 20. juni/lipanj 2016. godine

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

VLADE KANTONA/ŽUPANIJA

- n/r Premijera

- n/r Ministara obrazovanja

PREDMET: Obavijest, dostavlja se

Poštovane/i,

Obavještavamo Vas da je Kantonalni sud u Sarajevu u upravnom sporu koji je pokrenuo Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine u svojstvu tužitelja, protiv Federalnog ministarstva pravde u svojstvu tuženog, a radi poništenja Rješenja broj: 03-05-2-1659/12 od 24.05.2016.godine, u predmetu brisanja Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine iz Registra udruženja Federacije Bosne i Hercegovine, rješavajući po zahtjevu za odlaganje izvršenja osporenog Rješenja, dana 15.06.2016. godine donio Rješenje broj: 09 0 U 026654 16 U, kojim se odlaže izvršenje osporenog Rješenja tuženog broj: 03-05-2-1659 od 24.05.2016. godine, do okončanja upravnog spora.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Juni 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 248

PRVOMAJSKI URANAK

© 2016 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.