BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Srećan Vaskrs 2016.
administrator   
Subota, 30 April 2016

Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor SSOOiO Zeničko-dobojskog kantona koji slave Vaskrs, u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju!

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

 

Zadnja Promjena ( Subota, 30 April 2016 )
 
1. maj – Međunarodni praznik rada
administrator   
Ponedjeljak, 18 April 2016
U prilogu možete pogledati/preuzeti zaključke i odluke a u vezi sa obilježavanjem 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 18 April 2016 )
Opširnije...
 
Molba za novčanu pomoć
administrator   
Ponedjeljak, 04 April 2016

SINDIKALNA PODRUŽNICA OŠ"GOSTOVIĆ"

Datum: 27.03.2016.

KANTONALNOM ODBORU SSOOiOZDK

SVIM SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA

Predmet: Molba za novčanu pomoć

Naš kolega Parić Aslm je nedavno imao nesreću u kojoj je stradao od udara voza. Zadobio je teške povrede i nalazi se na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Pošto se nalazi u jako teškoj materijalnoj situaciji molimo Vas da mu pomognete u skladu sa svojim mogućnostima. Pošto nam transakcijski račun Parić Asima nije dostupan molimo Vas da pomoć uplatite na račun naše sindikalne podružnice, a mi ćemo je dostaviti kolegi.

Hvala!

Pomoć možete uplatiti na račun:

SP OŠ „Gostović"

Sa naznakom:

Pomoć za Parić Asima

Transakcijski račun: 1028410000004016


 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 April 2016 )
 
Podrška radnicima "Krivaje"
administrator   
Utorak, 29 Mart 2016
Broj: 01-415/16

Sarajevo, 28. mart/ožujak 2016. godine

U skladu sa članom 29. Statuta Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, te Zaključaka sa sastanka sindikalnih podružnica Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalni odbor SOOIO Zeničko-dobojskog kantona sa područja Općine Zavidovići, održanog 27. marta/ožujka 2016. godine u Zavidovićima, Selvedin Šatorović, predsjednik Upravnog odbora SSOOIO FBIH  d o n o s i

O D L U K U

                                                                                                                                          
Zadnja Promjena ( Utorak, 29 Mart 2016 )
Opširnije...
 
Čestitka Uskrs 2016.
administrator   
Subota, 26 Mart 2016

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor Zeničko-dobojskog kantona koji slave Uskrs, u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju!

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 28 Mart 2016 )
 
Obavijest: Zakon o radu
administrator   
Četvrtak, 24 Mart 2016

 Obavještavamo članove Sindikata da je ponovno na snazi Zakon o radu iz 2003. godine, te da je na snazi i član 19., koji govori o prelasku Ugovora o radu na određeno u Ugovor o radu na neodređeno za one koji su kod istog poslodavca zaključili Ugovore na određeno vrijeme i primljeni na period duži od 2 godine.

Neophodno je da u što kraćem periodu radnici sa takvim statusom podnesu zahtjev u svojim školama da im se ugovor preinači u Ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Takav status su mogli ostvariti članovi Sindikata, koji su primani do 31.08., po osnovu programa o zbrinjavanju tehnološkog viška.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Mart 2016 )
Opširnije...
 
IZVOD IZ ZAPISNIKA SA XV SJEDNICE KO
administrator   
Petak, 25 Mart 2016
Broj: 152-09/16 Zenica,

23.03.2016.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

PREDMET: IZVOD IZ ZAPISNIKA SA XV SJEDNICE KANTONALNOG ODBORA SSOOiO ZDK ODRŽANE 21.03.2016.GOD. U ZENICI SA POČETKOM U I500 SATI

Sjednici su prisustvovali svi članovi Kantonalnog odbora i svi članovi Nadzornog odbora SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organa SSOOiO FBiH. osim opravdano odsutne Ane Širić. Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 236

PRVOMAJSKI URANAK

© 2016 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.