BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Izvod iz Zapisnika sa XI sjednice KO
administrator   
Ponedjeljak, 30 Mart 2015

Broj:227-08/15

Zenica, 29.03.2015.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

 

PREDMET: Izvod sa zapisnika sa XI sjednice KO ZDK održane 27.3.2015.godine u 17:00 sati

Sjednici su prisustvovali svi članovi KO i svi članovi NO SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organi SSOOIO F BIH, osim opravdano odsutnih Ane Širić i EMice Cvjetković.

Predložen je i , jednoglasno usvojen sljedeći

DNEVNI RED

1. Usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Kantonalnog odbora;

2. Informacija o pregovorima sa Premijerom ZDK u vezi sa Budžetom ZDK za 2015. godinu;

3. Razmatranje ponude „Energopetrol“ d.d.Sarajevo;

4. Tekuća pitanja.

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 31 Mart 2015 )
Opširnije...
 
Solidarna finansijska pomoć
administrator   
Utorak, 31 Mart 2015
 
Izvod broj 26
administrator   
Utorak, 31 Mart 2015
Na osnovu zahtjeva JU "Djeca Sarajeva" za povrat novčanih sredstava (zbog greške nastale pri obračunu)u prilogu objavljujemo kompletnu dokumentaciju i Izvod broj 26 iz banke:
Opširnije...
 
"Tema TV1 sa Nikolinom Veljović"
administrator   
Subota, 28 Mart 2015

Emisiju "Tema TV1 sa Nikolinom Veljović" od 26.03.2015.godine možete pogledati klikom na sliku.

 

Zadnja Promjena ( Subota, 28 Mart 2015 )
 
1. sastanak sa novim premijerom
administrator   
Četvrtak, 26 Mart 2015

Budžet je prioritet i korisnika i Vlade ZDK

Na prvom sastanku predstavnika Samostalnih sindikata Zeničko-dobojskog kantona i novog premijera ZDK Miralema Galijaševića (SDA), kako je istakao predsjednik SSSZDK Mirnes Isaković, dogovoren je okvirni sporazum tripartitnog socijalnog dijaloga, koji će, kako bi dijalog vlasti i sindikata učinili obaveznim po sektorima i ministrastvima, u narednom periodu biti preciziran.

- Budžet je prioritet svih nas, kako Vlade ZDK tako i nas, korisnika budžeta- kazao je Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK i Federacije BiH. On je istakao kako Vlada ZDK ima njihovu podršku za najavljene mjere štednje i predloženi budžet za 2015., a sindikalci će, kazao je, pomoći Vladi ZDK i na otkrivanju nelegalnih korisnika prijevoza i zloupotrebe budžetskog novca. ZDK je budžetskim korisnicima, po izvršnim sudskim presudama za nepoštivanje kolektivnih ugovora, dužan oko 103.000.000 KM. To je iznos bez kamata, a gomilao se od 2006., mada je sindikat uporno u ranijem periodu nudio njegovo aneksiranje.

- Da bi i došlo do potpisa aneksa kolektivnih ugovora, trebaju biti ispunjeni određeni uslovi. Prije svega, treba donijeti nove koeficijente platnih razreda, jednake za sve korisnike budžeta- istakao je Đevad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja ZDK i FBiH, koji je poručio kako sindikati neće dozvoliti umanjenje stečenih prava.

IZVOR: www.avaz.ba


Medijski osvrt na navedni sastanak na portalu www.visoko.co.ba možete pogledati OVDJE .

 

Zadnja Promjena ( Subota, 28 Mart 2015 )
 
TV1 , 26.03.2015.godine
administrator   
Četvrtak, 26 Mart 2015

Danas, 26.03.2015.godine na TV1 u 21:00 možete pogledati TV emisiju pod nazivom  "NE, novom Zakonu o radu"


Zadnja Promjena ( Četvrtak, 26 Mart 2015 )
 
Dnevni avaz, 21.03.2015.godine
administrator   
Nedjelja, 22 Mart 2015

Politički centri moći žele srozati obrazovanje kako bi lakše manipulirali narodom!

Došli smo u situaciju da nam se stalno potura priča kako u budžetu nema para. Za obrazovanje, jednostavno, mora postojati novac. Nije nam jasno kako se ministri, premijeri ne mogu pomiriti s činjenicom da nema kvalitetnog obrazovanja bez kvalitetnog ulaganja u nastavnike. Djecu će obučavati nekompetentni nastavnici, a onda ćemo imati mnogo veće probleme. Štrajk nam je postao jedini izbor, naglašava Faruk Bešlić 

Da su prosvjetni radnici u BiH odavno bliže margini društvene ljestvice nego položaju koji zaslužuju i koji imaju njihove kolege u evropskim zemljama, jasno je svima.

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH (SSVOONK) već mjesecima upozorava i apelira na nadležne da konačno počnu raditi u interesu prosvjetnih radnika jer, kako naglašavaju, sve se negativno odražava na sam proces obrazovanja. 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 22 Mart 2015 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 191

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.