BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se! 

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 06 Oktobar 2013 )
 
Medijski osvrt na Štrajk upozorenja
administrator   
Srijeda, 09 April 2014

 Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja Zeničko dobojskog kantona održali su štrajk upozorenja u terminu od 11 do 13 sati u više od 100 škola.


 

Članak možete pročitati OVDJE .

Video prilog možete pogledati OVDJE .


  

Članak možete pročitati OVDJE.Članak možete pročitati OVDJE .


Članak možete pročitati OVDJE.


 
Članak možete pročitati OVDJE.

 

 Članak možete pročitati OVDJE.

 

 

Članak možete pročitati OVDJE.


 

 


Zadnja Promjena ( Srijeda, 09 April 2014 )
 
Odgovorite ljudima 09.04.2014.
administrator   
Utorak, 08 April 2014

U srijedu, 09.04.2014. godine u dijaloškoj emisiji Odgovorite ljudima na FTV gostuju Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO F BiH i Đevad Hadžić, predsjednik SSVOONK BiH.

Zadnja Promjena ( Utorak, 08 April 2014 )
Opširnije...
 
Dnevni avaz, 08.04.2014.godine
administrator   
Utorak, 08 April 2014

Dana, 08.04.2014.godine objavljen je članak pod nazivom "Ugrožene i plaće".

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 08 April 2014 )
 
Odluka o organizovanju Štrajka upozorenja
administrator   
Četvrtak, 03 April 2014

SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA F BIH ZDK

Broj: 188-07/14

Zenica, 01. april/travanj 2014.godine

 Na osnovu člana 2. Zakona o štrajku („Sl. novine FBiH broj 14/00), člana 109. Statuta Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i člana 12. Pravila Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Zeničko-dobojski kanton na svojoj VI sjednici,  održanoj 22.03.2014. godine  d o n o s i

O D L U K U

o organizovanju Štrajka upozorenja

Zadnja Promjena ( Petak, 04 April 2014 )
Opširnije...
 
Uputstvo za realizaciju Štrajka upozorenja
administrator   
Četvrtak, 03 April 2014

SINDIKAT SREDNJEG I VISOKOG OBRAZOVANJA, ODGOJA, NAUKE I KULTURE KO ZDK

Broj: 132-04/14

Zenica, 01. april/travanj 2014.godine


SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA F BIH ZDK

Broj: 189-07/14

Zenica, 01. april/travanj 2014.godine


 U skladu sa odlukama kantonalnih odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Zeničko-dobojski kanton i Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Zeničko-dobojski kanton iz marta 2014. godine, predsjednici kantonalnih odbora SSOOiO FBiH - ZDK i SSVOONK BiH - ZDK d o n o s e

UPUTSTVO ZA REALIZACIJU

ŠTRAJKA UPOZORENJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 03 April 2014 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 29

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.