BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Raspodjele jednokratne pomoći (5)
administrator   
Petak, 27 Februar 2015
 Dana 26.02.2015.godine izvršena je peta isplata jednokratne pomoći i peti pregled isplata možete pogledati OVDJE .
Zadnja Promjena ( Petak, 27 Februar 2015 )
 
Raspodjele jednokratne pomoći (4)
administrator   
Četvrtak, 26 Februar 2015
 Dana 25.02.2015.godine izvršena je četvrta isplata jednokratne pomoći i četvrti pregled isplata možete pogledati OVDJE  .
 
Raspodjele jednokratne pomoći (3)
administrator   
Srijeda, 25 Februar 2015
 Dana 24.02.2015.godine izvršena je treća isplata jednokratne pomoći i treći pregled isplata možete pogledati OVDJE .
 
Isplata januarske plate
administrator   
Utorak, 24 Februar 2015
 Januarska plata za sve radnike koji platu primaju iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona (osnovno, srednje i visoko obrazovanje, policija, organi uprave i pravosudje i dr.) bit će isplaćena u četvrtak, najkasnije u petak, ovisno o tehničkim mogućnostima.

Moramo istaći dodatne napore koje je uložila resorna ministrica Sabina Heljić imajući u vidu sve probleme koji su aktuelni u prikupljanju sredstava za isplatu plata!

Zadnja Promjena ( Utorak, 24 Februar 2015 )
 
Raspodjele jednokratne pomoći (2)
administrator   
Utorak, 24 Februar 2015

Objavili smo Odluku o dodjeli pomoći broj: 01-181/15  od 19. februar/veljača  2015. godine kojom su utvrđene visine sredstava za kategorizovane kategorije članove Sindikata kao i Plan raspodjele jednokratne pomoći članovima Sindikata.

Dana 23.02.2015.godine izvršena je druga isplata jednokratne pomoći i drugi pregled isplata možete pogledati OVDJE .

Zadnja Promjena ( Srijeda, 25 Februar 2015 )
 
Raspodjele jednokratne pomoći (1)
administrator   
Ponedjeljak, 23 Februar 2015

Objavili smo Odluku o dodjeli pomoći broj: 01-181/15  od 19. februar/veljača  2015. godine kojom su utvrđene visine sredstava za kategorizovane kategorije članove Sindikata kao i Plan raspodjele jednokratne pomoći članovima Sindikata.

Dana 21.02.2015.godine počela je isplata jednokratne pomoći i prvi pregled isplata možete pogledati OVDJE .

Zadnja Promjena ( Utorak, 24 Februar 2015 )
 
TV1, Dnevnik u 19 - 19.2.2015.
administrator   
Petak, 20 Februar 2015

 

 "Dnevnik u 19" - TV1: Prilog o stanju u ZDK možete pogledati u vremenskom intervalu od 24:30 do 26:40 klikom na sliku.

Zadnja Promjena ( Petak, 20 Februar 2015 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 203

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.