BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine
administrator   
Petak, 24 Novembar 2017

 


 

U ime Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Zenica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim članovima SSOOiO F BiH povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Subota, 25 Novembar 2017 )
 
Dan nastavnika
administrator   
Srijeda, 04 Oktobar 2017

Poštovane odgajateljice/odgajatelji, učiteljice/učitelji, nastavnice/nastavnici, upućujemo Vam najiskrenije čestitke povodom 5. oktobra/listopada, Dana nastavnika.

 

Zadnja Promjena ( Petak, 06 Oktobar 2017 )
Opširnije...
 
NAŠA RIJEC, 3.10.2017
administrator   
Petak, 06 Oktobar 2017
Zadnja Promjena ( Petak, 06 Oktobar 2017 )
 
Sastanak predstavnika Vlade ZDK i Sindikata
administrator   
Ponedjeljak, 04 Septembar 2017

 Sastanak predstavnika Vlade ZDK i Sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja nauke i kulture ZDK – U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.09.2017. godine, održan je sastanak predstavnika Vlade Zeničko-dobojskog kantona i predstavnika kantonalnih odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja i Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Zeničko-dobojskog kantona, na kojem je razgovarano o početku školske 2017/2018. godine, te je zaključeno da su u svim školama na području Zeničko-dobojskog kantona stvoreni uslovi za nesmetan početak nove školske godine.

Postignut je dogovor i u vezi sa kvalitetnim načinom zbrinjavanja tehnološkog viška radnika u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona, na način da niti jedan radnik u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja neće biti proglašen tehnološkim viškom, te da će sa radnicima za čijim radom je prestala potreba i koji su na listi tehnološkog viška, biti potpisana rješenja za njihovo zbrinjavanje unutar škole iz koje dolaze. Ovakav primjer zbrinjavanja tehnološkog viška predstavlja nastavak izuzetno dobre saradnje, socijalnog partnerstva i komunikacije između Vlade ZDK-a i sindikata obrazovanja.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 04 Septembar 2017 )
Opširnije...
 
Bajramska čestitka
administrator   
Petak, 01 Septembar 2017

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Petak, 01 Septembar 2017 )
 
Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje
administrator   
Nedjelja, 06 August 2017

 SINDIKALNE PODRUŽNICE

n/r SINDIKALNOG POVJERENIKA

Predmet: Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje, dostavlja se

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo spisak članova našeg Sindikata, koji rade na određeno radno vrijeme.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 13 August 2017 )
Opširnije...
 
Uputstvo za primjenu KU
administrator   
Četvrtak, 06 Juli 2017

Uputstvo za primjenu Kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja možete preuzeti OVDJE .

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 235

PRVOMAJSKI URANAK

© 2017 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.