BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Prijedlog izmjene Uredbe
administrator   
Srijeda, 29 Oktobar 2014

Obavještavamo naše članove da je dostavljen Prijedlog izmjene Uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaće.

Potrebno je da svi zainteresovani članovi Sindikata daju svoje sugestije, primjedbe, prijedloge koje mogu poslati na mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript do 31.10.2014.do 15:00 sati, nakon čega će biti sublimirane sugestije, primjedbe i prijedlozi, te poslati prema Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Prijedlog izmjene Uredbe o naknadama i drugim materijalnim pravima koja nemaju karakter plaće možete preuzeti OVDJE .

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Oktobar 2014 )
 
Nove uplate, stanje sa 25.10.14.
administrator   
Ponedjeljak, 27 Oktobar 2014

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 27 Oktobar 2014 )
 
"Dnevni avaz", 26.10.2014.
administrator   
Nedjelja, 26 Oktobar 2014
 
Pomoć kolega iz Slovenije
administrator   
Subota, 25 Oktobar 2014

Pomoć kolegama iz poplavljenih područja od strane Sindikata obrazovanja Slovenije(SVIZ)

Na poziv Sindikata obrazovanja Federacije BiH u zvaničnoj posjeti boravi zvanična delegacija Sindikata obrazovanja Slovenije na čelu sa predsjednicom sindikata Slovenije g-djom Jelkom Velički i članicom Glavnog odbora g-djom Marijanom Kolar.

Tom prilikom su posjetile kolege koje su pretrpjele štete tokom majskih poplava u Olovu, Maglaju, Željeznom polju i Tuzli te uručile novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 10000 Eura

Spisak ljudi koji su dobili pomoć:

  • Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja federacije BiH:

1. Mevla Imamović - 1250 Eura

2. Amer i Esma Ahmić - 1250 Eura

3. Edhem Mihmić - 2500 Eura

  • Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH:

1. Azra Pašić - 1000 Eura

2. Ervina Biberović - 1000 Eura

3. Samira Mujkanović - 1000 Eura

4. Šefika Mahmić - 1000 Eura

5. Sanja Petrović - 1000 Eura

Tokom sutrašnjeg dana posjetit će i Posavski kanton gdje će uručiti školski pribor u vrijednosti 1500Eura za djecu naših članova sindikata, poplavljenih u maju.

I ovim putem se zahvaljujemo članovima i rukovodstvu sindikata obrazovanja Slovenije na iskazanoj sindikalnoj solidarnosti.

Zadnja Promjena ( Subota, 25 Oktobar 2014 )
 
Septembarska plaća!
administrator   
Četvrtak, 23 Oktobar 2014

Prema zvaničnoj informaciji iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona, plata za septembar bit će na računima zaposlenik sutra, 24.10.2014.godine.

Također će početi odbijanje po 5,00KM na račun za poplavljene čije stanje možete pratiti na ovoj web stranici, a shodno odluci Kantonalnog povjereništva iz juna 2014.godine

Zadnja Promjena ( Subota, 25 Oktobar 2014 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 141

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

Gostiju online: 3
© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.