BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Čestitka - Uskrs i Vaskrs 2017.
administrator   
Petak, 14 April 2017

 

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor SSOOiO Zeničko-dobojskog kantona koji slave Uskrs i onima koji slave Vaskrs, u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju!

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Petak, 14 April 2017 )
 
Sretan 8.mart, Dan žena
administrator   
Utorak, 07 Mart 2017

 

Cijenjene kolegice – članice Sindikata,

Sretan 8.mart, međunarodni praznik, Dan žena svim članicama našeg sindikata želi

KO SSOOiO BIH ZDK

Zadnja Promjena ( Utorak, 07 Mart 2017 )
 
Čestitka Dan nezavisnosti
administrator   
Utorak, 28 Februar 2017

Poštovana/poštovani,

 Svim članovima Sindikata kao i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart - Dan nezavisnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, sa željom da svakim danom budemo bliže boljoj i ljepšoj budućnosti, a to ćemo uspjeti zajedničkom borbom ka krajnjem cilju: bolji socijalno-ekonomski položaj prosvjetnih radnika!

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Utorak, 28 Februar 2017 )
 
Čestitka za pravoslavni Božić 2017.
administrator   
Petak, 06 Januar 2017

 Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, u povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Petak, 06 Januar 2017 )
 
Sretna Nova godina
administrator   
Subota, 31 Decembar 2016

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajuće Nove 2017. godine.

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

Zadnja Promjena ( Subota, 31 Decembar 2016 )
 
Čestitka za katolički Božić
administrator   
Nedjelja, 24 Januar 2016
Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Subota, 24 Decembar 2016 )
 
Nacrt zakona
administrator   
Utorak, 13 Decembar 2016

 SINDIKAT SREDNJEG I VISOKOG OBRAZOVANJA, ODGOJA, NAUKE I KULTURE BOSNE I HERCEGOVINE, KANTONALNI ODBOR ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Broj: 312-12/16

SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, KANTONALNI ODBOR ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Broj:    1945-09/16

Zenica, 13. decembra/prosinac 2016. godine

SINDIKALNE PODRUŽNICE

SSOOIO FBIH - ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON n/r sindikalnog povjerenika

SINDIKALNE ORGANIZACIJE

SSVOONK BIH - ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON n/r sindikalnog povjerenika

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo Nacrt zakona o osnovnoj školi i Nacrt zakona o srednjoj školi na području Zeničko-dobojskog kantona, koji su nam dostavljeni na očitovanje od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Decembar 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 265

PRVOMAJSKI URANAK

© 2017 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.