BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Uručenje zahvalnice Sindikalnoj podružnici
administrator   
Ponedjeljak, 24 Oktobar 2016

Danas su JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica posjetili predsjednik SSOOIO BiH Selvedin Šatorović te predsjednik SSVOONK BiH Dževad Hadžić. Povod posjete bio je dodjela zahvalnice Sindikalnoj podružnici JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica za nesebičan doprinos u odgojno-obrazovnom radu i sindikalnom djelovanju. Pomenute zahvalnice dodjeljuju su povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, manifestacije koja se tradicionalno obilježava svake godine.


Sastanku su prisustvovali direktorica Ustanove Jasmina Gasal, sindikalni povjerenik Izet Kalabuśić te članovi Sindikalnog odbora i Nadzornog odbora Ustanove: Hodžić Fikreta, Begić Nevenka i Softić-Husagić Sejla.

Zadnja Promjena ( Utorak, 25 Oktobar 2016 )
Opširnije...
 
Dan nastavnika
administrator   
Utorak, 04 Oktobar 2016

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Oktobar 2016 )
Opširnije...
 
Superinfo, 29.09.2016. godine
administrator   
Utorak, 04 Oktobar 2016
Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Oktobar 2016 )
 
Bajramska čestitka
administrator   
Nedjelja, 11 Septembar 2016

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 11 Septembar 2016 )
 
Isplata regresa za 2016.godinu
administrator   
Četvrtak, 01 Septembar 2016

 Na upravo završenom sastanku sa Premijerom Zeničko-dobojskog kantona, Miralemom Galijaševićem, dogovoreno je da se regres za 2016.godinu u iznosu od 50% prosječne plate F BiH (cca 417KM) za sve korisnike koji primaju platu iz Budžeta ZDK isplati 29.09.2016.godine.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 01 Septembar 2016 )
 
Obavijest
administrator   
Četvrtak, 28 Juli 2016

Objava vijesti u toku

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 28 Juli 2016 )
 
Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje
administrator   
Srijeda, 13 Juli 2016

 Broj: 01-106/16                                      AŽURIRANO: 12.08.2016.god.

Sarajevo, 12. juli/srpanj 2016. godine

SINDIKALNE PODRUŽNICE

n/r SINDIKALNOG POVJERENIKA

Predmet: Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje, dostavlja se

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo spisak članova našeg Sindikata, koji rade na određeno radno vrijeme.

Istovremeno, molimo sve kolege, članove Sindikata, da obavijeste one koji će biti na konkursnoj proceduri tokom ljetnih konkursa, da pregledaju spisak koji je sačinjen na osnovu podataka koji su dostavljeni iz sindikalnih podružnica i spiska trezora, te ukoliko je neko eventualno izostavljen da se naknadno uvrsti.

Zadnja Promjena ( Utorak, 16 August 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 254

PRVOMAJSKI URANAK

© 2016 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.