BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se! 

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 06 Oktobar 2013 )
 
"Dnevni avaz", 30.09.2014.
administrator   
Utorak, 30 Septembar 2014

Dana 30.09.2014.godine objavljen je člana u dnevnim novinama "Dnevni avaz" koji u potpunosti prenosimo:

Savez samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona, s  obzirom da sutra, 01.10. 2014., ističe krajnji rok za isplatu regresa te da i pored njihovog insistiranja regres nije isplaćen, najavljuje da će u svim osnovnim i srednjim školama u ZDK, ne bude li do tada i isplaćen, 8.,9. i 10. oktobra biti ponovo organiziran dvosatni štrajk upozorenja.

Opširnije...
 
Obavijest za članove sindikata
administrator   
Utorak, 30 Septembar 2014

Obzirom da je sutra 01.10. 2014 do kada je bio krajnji rok za isplatu regresa te da i pored našeg insistiranja regres nije isplaćen, želimo vas obavijestiti da smo dobili poziv Premijera ZDK da prisustvujemo sastanku u četvrtak 02.10.2014. u 11 sati!  

Očekujemo i prije tog sastanka zvaničnu informaciju kada će regres biti isplaćen. Također smo bili, a i sada smo apsolutno sigurni da ukoliko regres ne bude isplaćen prije izbora, da ga uopšte neće ni biti. Iz tih razloga Sindikat će i tokom bajramskih blagdana biti u stalnom zasjedanju i ukoliko to bude neophodno već za srijedu 08.10.2014. godine zakazati i održati Štrajk upozorenja zbog eventualnog neisplaćivanja regresa! I tako nastaviti i u četvrtak 09.10 ali i u petak 10. 10.

Ovim putem pozivamo sve članove sindikata da se već danas pripremaju za realizaciju ovih aktivnosti. Želimo naglasiti da ove aktivnosti, ukoliko do njih dođe, nemaju nikakvu političku konotaciju nego će biti usmjerene isključivo  na ostvarivanje prava koje nam po Kolektivnom ugovoru pripada.  Ono što je zabrinjavajuće jeste da se uporno pokušava povesti medijska hajka protiv prosvjetnih radnika koji samo traže da ono što im je obećano pod prijetnjom štrajka u stvari bude i ispunjeno! Moramo zajednički djelovati na suzbijanju takvih pojava.

S poštovanjem!

Predsjednik:

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Utorak, 30 Septembar 2014 )
 
"Naša riječ", 30.09.2014.godine
administrator   
Utorak, 30 Septembar 2014
Dana 30.09.2014.godine u novinama "Naša riječ" od  objavljen je članak koji možete pogledati OVDJE .
 
Superinfo, 30.09.2014.godine
administrator   
Ponedjeljak, 29 Septembar 2014

Dana 30.09.2014.godine objavljen je članak u novinama "Superinfo" pod naslovom "Napravili smo velike pomake u depolitizaciji školstve"

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 29 Septembar 2014 )
 
Isplata avgustovske plate
administrator   
Četvrtak, 25 Septembar 2014
 Prema zvaničnoj informaciji Premijera Ze-do kantona plata za avgust će biti danas popodne na računim svih zaposlenih koji primaju platu iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 25 Septembar 2014 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 120

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

Gostiju online: 8
© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.