BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Nove uplate. stanje sa 20.01.2015.
administrator   
Srijeda, 21 Januar 2015

Opširnije...
 
Aplikacije za pomoć, 01.01.2015.
administrator   
Srijeda, 21 Januar 2015

Poštovani članovi,

Aplikacije za pomoć zaključno sa 01.01.2015.godine možete pogledati OVDJE .

 
Objava Pravilnika
administrator   
Utorak, 20 Januar 2015

Pravilnik o dopuni Pravilnika o praćenju i vrednovanju rada i sticanju zvanja nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u osnovnim i srednjim školama ZDK

Imajući u vidu da pojedine škole još nisu dobile Službene novine ZDK br. 6, te da direktori u većini škola još nisu izdali rješenja o sticanju zvanja u skladu sa dopunom Pravilnika, odlučili smo da isti objavimo kako bi se proces izdavanja rješenja okončao u skorom periodu.

Sasvim smo sigurni da ostvarivanjem jednog od strateških ciljeva Sindikata Obrazovanja na području ZDK će i nivo odgojno-obrazovnog rada biti podignut na veću razinu. Očekujemo da dopuna Pravilnika bude sjajan motivirajući faktor i da naš dosadašnji predan rad sa učenicima, sa 120% zalaganja, podignemo na 150%. Posebno naglašavamo da sticanje zvanja povlači i uvećanje koeficijenata, te da će to bar malo popraviti naš, ionako težak, ekonomsko-socijalni položaj.
Kopiju "Službenih novina Zeničko-dobojskog kantona" broj 6 stranica 807 i 808 možete preuzeti OVDJE .
Zadnja Promjena ( Utorak, 20 Januar 2015 )
 
RTV Zenica, 14.01.2015. godine.
administrator   
Srijeda, 14 Januar 2015

Video prilog možete pogledati OVDJE.

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Januar 2015 )
 
"Naša riječ", 13.01.2015.godine
administrator   
Srijeda, 14 Januar 2015
Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Januar 2015 )
 
Dnevni avaz, 09.01.2015.godine
administrator   
Petak, 09 Januar 2015

Nova isplata za budžetske korisnike

Dana 09.01.2015.godine objavljen je članaka u novinama "Dnevni avaz" pod naslovom "ZDK platio i decembarski topli obrok" koji prenosimo u potpunosti:

Nova isplata za budžetske korisnike

ZDK platio i decembarski topli obrok

U skladu sa ranijim najavama, Ministarstvo finansija Vlade Zeničko-dobojskog kantona isplatilo je danas za oko 8100 budžetskih korisnika topli obrok za decembar, kao i naknadu za prijevoz zaposlenim koji su od radnog mjesta udaljeni više od pet kilometara.

Mjesečna tranša za topli obrok je oko 1,5 milion KM, a naknada za prijevoz oko 300.000 KM. Prije dva dana isplaćena je i plaća za novembar, a ministrica Sabina Heljić je najavila da bi do kraja mjeseca mogle biti isplaćene i decembarske plaće.

- Mi insistiramo da decembarska plaća bude uplaćena do 20. januara, što je krajnji zakonski rok- ističe predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i ZDK-a Selvedin Šatorović.

Autor: V. B.

IZVOR:  Dnevni avaz

 
Isplata toplog obroka
administrator   
Petak, 09 Januar 2015
 U skladu sa ranijim informacijama, danas 09.01.2015.godine (petak), će biti isplaćen topli obrok za decembar 2014.godine i prevoz za sve radnike koji primaju platu iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona
Zadnja Promjena ( Petak, 09 Januar 2015 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 184

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.