BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Spisak članova II (srednja)
administrator   
Ponedjeljak, 10 August 2015

SPISAK ČLANOVA KANTONALNE ORGANIZACIJE

ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA SSVOONK-a BIH

KOJI IMAJU UGOVOR O RADU ZAKLJUČEN NA ODREĐENO VRIJEME

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 27 August 2015 )
Opširnije...
 
Molba za pomoć
administrator   
Četvrtak, 06 August 2015

Obraćamo Vam se ovom molbom da nam pomognete u liječenju našeg 20-godišnjeg sina kojem je 2012 godine dijagosticiranano maligno oboljenje limfnih čvorova (Hodgkin Lymphoma).Jedini način da se izliječi je transplatacija matičnih ćelija za koju je potreban lijek MOZOBIL koji se jedino može nabaviti u inostranstvu i lijek nije na listi Fonda solidarnosti Lijek je veoma skup i novac koji je potreban za njega nismo u mogućnosti sami obezbjediti.

Molimo i tražimo pomoć od svih ljudi dobre volje da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima pomognu ovu akciju i budu saučesnici u spašavanju života našeg dijeteta.

Unaprijed zahvalni roditelji :Selim i Remzija Salihagić

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 06 August 2015 )
Opširnije...
 
Članovi Sinidkata na određeno vrijeme
administrator   
Srijeda, 05 August 2015

SPISAK ČLANOVA KANTONALNE ORGANIZACIJE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA SSVOONK-a BIH KOJI IMAJU UGOVOR O RADU ZAKLJUČEN NA ODREĐENO VRIJEME

Spisak clanova sindikata srednjeg i visokog obrazovanja koji rade na odredjeno za dalje postupanje po prethodnim uputama!

 

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 10 August 2015 )
Opširnije...
 
Protest ! ! !
administrator   
Srijeda, 29 Juli 2015

Broj: 01.779/15

Sarajevo, 27.juli 2015.godine

ČLANOVIMA UPRAVNOG ODBORA SSOOIO FBIH

ČLANOVIMA NADZORNOG ODBORA SSOOIO FBIH

ČLANOVIMA STATUTARNE KOMISIJE SSOOIO FBIH

Poštovani,

Nakon što smo došli do saznanja da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH zasjedati u četvrtak, 30. jula 2015. godine i da će se na dnevnom redu pod tačkom 2. naći Prijedlog zakona o radu, a u skladu sa Operativnim planom za provođenje mjera i aktivnosti Saveza samostalnih sindikata BiH i samostalnih sindikata grana i djelatnosti na sprječavanju umanjenja prava radnika kroz izmjene Zakona o radu i kolektivnih ugovora, Akt broj: 01-I-150 od 27.03.2015. godine, Predsjedništvo Glavnog odbora SSSBiH je na svojoj 5. Vanrednoj sjednici potvrdilo Odluku o organizovanju protesta pred zgradom Parlamenta FBiH.

Protesti će biti održani u

četvrtak, 30. jula 2015. godine sa početkom u 10:00 sati

ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine,

ulica Hamdije Kreševljakovića 3, Sarajevo.

Zadužuju se članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Statutarne komisije Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBIH da animiraju članstvo, kako bi u što većem broju došli na proteste i spriječili donošenje Zakona o radu koji nije po mjeri radnika.

Molimo Vas da stupite u kontakt sa predsjednicima svojih kantonalnih/županijskih odbora koji su nosioci aktivnosti u vezi sa organizacijom dolaska na proteste u Sarajevo.

 

Uz sindikalni pozdrav ZAJEDNO SMO JAČI !!!

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Juli 2015 )
 
Saopštenje za javnost
administrator   
Četvrtak, 23 Juli 2015

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

Sarajevo, 23. juli 2015. godine

MEDIJI

Saopštenje za javnost

Premijeru Novaliću prestanite obmanjivati javnost i “braniti” radnike

Postalo je potpuno jasno da premijer Federacije BiH g-din Fadil Novalić ne želi, neće, ne smije ili jednostavno ne zna voditi socijalni dijalog niti razumije šta znači voditi pregovore, pa je sebi dao za pravo da samovoljno kreira tekst jednog od najvažnijih zakona, tj. Zakona o radu i još k tome dezinformiše javnost, iznoseći netačne informacije i dajući paušalne ocjene. Tvrditi da novi zakon o radu nudi rješenja koja će drastično poboljšati prava radnika u odnosu na važeći Zakon o radu FBiH znači vrijeđanje inteligencije svakog radnika i radnice u FBiH, ali i građanstva u cjelini. Kako drugačije objasniti kad neko ko je prvi čovjek izvršne vlasti u FBiH, a samim tim i najodgovornija osoba za stanje u ekonomiji, tvrdi da derogiranje prava radnika, olakšavanje poslodavcima otpuštanja radnika, umanjenje iznosa otpremnina, prestanak važenja kolektivnih ugovora kojim se, gotovo u potpunosti, reguliše obim prava vezanih za egzistenciju radnika, itd. ustvari znači poboljšanje položaja radnika i blagostanje za sve zaposlene, ali i one koji to još uvijek nisu.
Opširnije...
 
Oslobodjenje, 22.07.2015.godine
administrator   
Srijeda, 22 Juli 2015
 
Poziv na mobilizaciju
administrator   
Srijeda, 22 Juli 2015

Broj: 01-III-288/15

Sarajevo, 21.07.2015. godine

PREDMET: Informacija o novom zakonu o radu

Kao što vam je već poznato intenzivnije aktivnosti na Zakonu o radu počele su se provoditi polovinom aprila 2015. godine. Naime, 20.04.2015. godine održan je sastanak na kojem su bili prisutni predstavnici sindikata, predstvnici poslodavaca i Federalnog Ministartsva za rad i socijalnu politiku gdje je utvrđena polazna verzija zakona o radu na temelju koje će se ubuduće voditi pregovori i koji je bio u formi nacrta. Na pomenutom sastanku je dogovoreno da će utvrđena verzija Zakona o radu biti dostavljena stranama u pregovorima kako bi na isti mogli dati svoje primjedbe i sugestije. U ostavljenom roku Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine je dostavio svoje primjedbe resornom ministarstvu i formirao pregovaracki tim za Zakon o radu. Međutim, Vlada Federacije BiH je dana 16.06.2015. godine uz dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom izvršila izmjenu pojedinih o dredbi Zakona o radu koji se ne podudara sa tekstom Zakona o radu koji su sindikat, poslodavci i resorno ministarstvo utvrdili na gore pomenutom sastanku i takav tekst zakona o radu dostavili Savezu samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine u formi radnog teksta. Nakon toga 24.06.2015. godine ponovo jednostanom voljom Vlade Federacije BiH dostavljena je Radna verzija zakona o radu sa ugrađenim prijedlozima Svjetske banke, uz obavještenje da će Svjetska banka naknadno dostaviti prijedlog za utvrđivanje najniže plaće.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 224

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.