BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Izvod iz Zapisnika sa VI sjednice KP
administrator   
Četvrtak, 18 Juni 2015

Broj: 587-08/15

Zenica, 18.06.2015.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

PREDMET: IZVOD IZ ZAPISNIKA SA VI SJEDNICE KANTONALNOG POVJERENIŠTVA SSOOiO ZDK ODRŽANE 10.06.2015.GOD. U ZENICI SA POČETKOM U 1700  SATI

Sjednici je prisustvovalo 55 sindikalnih povjerenika, svi članovi Kantonalnog odbora, svi članovi Nadzornog odbora SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organa SSOOiO FBiH.

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći

D N E V N I    R E D :

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Juni 2015 )
Opširnije...
 
RTV Zenica, 14.06.2015. godine.
administrator   
Ponedjeljak, 15 Juni 2015

Emisija "Razgovor s povodom" - RTV Zenica od 14.06.2015.godine

Tema: Prednacrt reformske agende ...

Gost: dopredsjednik SSS BiH, Selvedin Šatorović

Izvor: rtvze.ba

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 15 Juni 2015 )
 
Rješenje o imenovanju Komisije
administrator   
Ponedjeljak, 15 Juni 2015

Rješenje o imenovanju Komisije za razmatranje prijava i informacija o političkom angažovanju u tijelima i organima političkih stranaka kao i javnom političkom djelovanju imenovanih direktora i pomoćnika direktora osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona:


Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 15 Juni 2015 )
 
RTV Zenica, 10.06.2015.godine
administrator   
Četvrtak, 11 Juni 2015

Dana, 10.06.2015. godine, na RTVZE u emisiji "Zenica danas" možete pogledati prilog o Reformskoj agendi.

Prilog pogledajte OVDJE od 02:05 do 04:40

 
FTV D3, Šatorović o Reformskoj agendi
administrator   
Četvrtak, 11 Juni 2015

Vijeće ministara BiH usvojilo je Reformsku agendu s listom planova za drugu polovinu ove i prvo tromjesečje sljedeće godine. Federalna vlada ranije je dala saglasnost iskazujući opredjeljenje za reforme. Vladajuća koalicija u RS-u nije dala saglasnost na reformsku agendu koja je uslov za aplikaciju Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Evropski komesar za politiku susjedstva Johannes Hahn očekivao je spreman dokument za Brisel, te je otkazao posjetu našoj zemlji ovog četvrtka. Gost Dnevnika 3 ovim povodom bio je Selvedin Šatorović, potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Juni 2015 )
Opširnije...
 
Potpisani ugovori o nabavci udžbenika
administrator   
Četvrtak, 11 Juni 2015

Potpisani ugovori o sufinansiranju nabavke besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, potpisivani ugovori o sufinansiranju nabavke besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe koji pohađaju devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine, u školskoj 2015/2016. godini.

Ugovore su potpisali federalna ministrica obrazovanje i nauke Elvira Dilberović i nadležni kantonalni ministri, odnosno predstavnici kantonalnih ministarstava obrazovanja. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je u Budžetu za 2015. godinu osiguralo 650.000 konvertibilnih maraka za realizaciju ovog projekta, u kojem učestvuje svih deset kantona.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 11 Juni 2015 )
Opširnije...
 
Izmjena Kriterija
administrator   
Petak, 05 Juni 2015
 Danas, 05.06.2015.godine potpisani su novi izmjenjeni kriteriji o načinu bodovanja kandidata prilikom zasnivanja radnog odnosa nastavnika, stručnih saradnika i odgajatelja i ostalih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima na području Zeničko-dobojskog kantona.
 


Zadnja Promjena ( Petak, 05 Juni 2015 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 214

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.