BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
RTV Zenica, 05.10.2015.godine
administrator   
Utorak, 06 Oktobar 2015
Prilog RTVZE od 05.10.2015.godine možete pogledati OVDJE.
Zadnja Promjena ( Utorak, 06 Oktobar 2015 )
 
Svjetski dan nastavnika
administrator   
Nedjelja, 04 Oktobar 2015

Poštovane kolegice i kolege,

SINDIKAT SREDNJEG I VISOKOG OBRAZOVANJA, ODGOJA, NAUKE I KULTURE BOSNE I HERCEGOVINE

Broj: 05-2-466/15

Sarajevo, 21. septembar/rujan 2015. godine

SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Broj: 01-956/15

Sarajevo, 21. septembar/rujan 2015. godine

Svjetski dan nastavnika se obilježava 5. oktobra svake godine od 1994. godine i predstavlja  veoma  značajan datum u kalendaru cijele obrazovne zajednice. Taj dan je prilika da se pokaže da je rad nastavnika jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Dan nastavnika je prilika za promociju ILO / UNESCO Preporuka o statusu nastavnika (1966) i UNESCO Preporuka o položaju nastavnog osoblja u visokom obrazovanju (1997), instrumenta koji definišu međunarodne standarde za nastavničku profesiju.
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 04 Oktobar 2015 )
Opširnije...
 
Bajramska čestitka
administrator   
Srijeda, 23 Septembar 2015

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Srijeda, 23 Septembar 2015 )
 
Obavijest, 14.9.
administrator   
Ponedjeljak, 14 Septembar 2015

PREDSJEDNICIMA KANTONALNIH/ŽUPANIJSKIH ODBORA SSVOONK BIH i SSOOIO FBIH

Poštovani,

Obavještavamo Vas da se Odluka o organizovanju Štrajka upozorenja Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine, Akt broj: 05-2-441-1/15 od 08.09.2015. godine i Odluka o organizovanju Štrajka upozorenja Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, Akt broj: 01-905/15 od 08.09.2015. godine stavljaju van snage.

Naime, kantonalni odbori Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture  i  Sindikata  osnovnog obrazovanja  i  odgoja  Unsko-sanskog  kantona  su  dana, 14.09.2015. godine sa Vladom Unsko-sanskog kantona potpisali Sporazum kojim su stvoreni preduslovi  za  prekid  Generalnog  štrajka  zaposlenih  u  obrazovanju  na području  Unsko- sanskog kantona, te otpočinjanje odgojno-obrazovnog procesa u školskoj 2015/2016. godini.

Odgojno-obrazovni proces u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona će početi u utorak, 15. septembra/rujna 2015. godine.

Zahvaljujemo se svim roditeljima i učenicima u Unsko-sanskom kantonu, predsjednicima kantonalnih/županijskih odbora i svim članovima SVOONK BIH i SSOOIO FBIH, te sindikatima obrazovanja iz regiona, koji su dali punu i nesebičnu podršku prosvjetnim radnicima Unsko-sanskog kantona za vrijeme realizacije Štrajka.

Naročitu zahvalnost iskazujemo članovima sindikata obrazovanja, SSVOONK BiH i SSOOiO FBiH sa područja Unsko-sanskog kantona, koji su tokom štrajka pokazali odlučnost, hrabrost, istrajnost i jedinstvo sindikalnog pokreta.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK                                                                                            PREDSJEDNIK

SSVOONKBIH                                                                                              SSOOIO FBIH

Đevad Hadžić                                                                                             Selvedin Šatorović

 


- Sporazum broj 03-34-9147-1/15 od 14.09.2015. godine.

- Odluka o stavljanju van snage Odluke SSOOIO FBIH o organizovanju Štrajka upozorenja broj 01-905/15 od 8.septembra 2015.godine

Zadnja Promjena ( Utorak, 15 Septembar 2015 )
 
Podrška kolegama u Bihaću
administrator   
Subota, 12 Septembar 2015

 Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva Upravnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i Predsjedništva Glavnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, održanoj 12. septembra/rujna 2015. godine u Bihaću, usvojeni su sljedeći

 Z A K LJ U Č C I

1. SSVOONK BiH i SSOOiO FBiH daju punu podršku kolegama u USK, koji vode opravdani i zakoniti štrajk.

2. Upućujemo poziv Vladi USK da odmah sa sindikatima potpiše usaglašeni Sporazum, koji obavezno mora sadržavati i plaćanje vremena provedenog u štrajku, kako bi omogućila da se od ponedjeljka, 14.09.2015. godine u potpunosti počne realizirati odgojno-obrazovni proces u školskoj 2015/2016. godini.

3. Ukoliko Vlada USK ne potpiše Sporazum, SSVOONK BiH i SSOOiO FBiH će provesti Odluku o organizovanju Štrajka upozorenja u FBiH u srijedu, 16.09.2015. godine u periodu 11 - 13 sati, a kantonalni odbori sa području USK će nastaviti sa vođenjem generalnog štrajka do potpisivanja Sporazuma.

4. Izražavamo veliku zahvalnost roditeljima i učenicima u USK, koji sve vrijeme štrajka daju punu i nesebičnu podršku prosvjetnim radnicima USK.

5. Konstatujemo da članovi SSVOONK BiH i SSOOiO FBiH sa područja USK tokom štrajka iskazuju odlučnost, hrabrost, istrajnost i jedinstvo, te ih pozivamo da budu istrajni u poštivanju odluka dva sindikata, bez obzira na sve pritiske koje doživljavaju tokom štrajka.

PREDSJEDNIK SSVOONK BIH                                 PREDSJEDNIK SSOOIO F BIH

           Đevad Hadžić                                                     Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Subota, 12 Septembar 2015 )
 
Obavijest za povjerenike 8.9.15.
administrator   
Četvrtak, 10 Septembar 2015

 Obavještavamo naše povjerenike i članove da mogu preuzeti sljedeće dokumente:

- UPUTSTVO ZA REALIZACIJU ŠTRAJKA UPOZORENJA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA, OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE Broj: 01-906/15 od 08.09.2015. godine , kao i

- ODLUKU o organizovanju Štrajka upozorenja broj: 01-905/15  od 08.09.2015.godine

Zadnja Promjena ( Subota, 12 Septembar 2015 )
 
Izvod iz Zapisnika sa XII sjednice KO
administrator   
Srijeda, 02 Septembar 2015

Broj:602-08/15

Zenica, 02.09.2015.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

PREDMET: IZVOD IZ ZAPISNIKA SA  XII   SJEDNICE KANTONALNOG ODBORA SSOOiO ZDK ODRŽANE 27.08.2015.god. U ZENICI SA POČETKOM U 17,00 SATI

Sjednici su prisustvovali svi članovi Kantonalnog odbora, kao i svi članovi Nadzornog odbora, te članovi viših organa Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH .

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći 

D N E V N I       R E D :

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Kantonalnog odbora,

2. Analiza učešća prosvjetnih radnika sa područja Ze-do kantona na protestima pred Parlamentom FBiH-a protiv donošenja Zakona o radu, te dalje aktivnosti sindikata povodom stupanja na snagu „Papkovog“ Zakona o radu,

3. Informacija o radu Pregovaračkog tima i Komisije za zbrinjavanje tehnološkog viška, te zauzimanje stavova,

4. Pokretanje inicijative za izmjenu Kriterija za prijem radnika sa prijedlogom Zaključka,

5. Tekuća pitanja.

Zadnja Promjena ( Srijeda, 02 Septembar 2015 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 230

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.