BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine
administrator   
Srijeda, 25 Novembar 2015

 


 

U ime Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Zenica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim članovima SSOOiO F BiH povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Srijeda, 25 Novembar 2015 )
 
Isplata regresa!
administrator   
Utorak, 24 Novembar 2015
 Regres za sve one koji primaju platu iz Budžeta ZDK bit će isplaćen dana 14.12.2015.godine u iznosu od 50% prosječne plaće u F BiH za protekli mjesec.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 25 Novembar 2015 )
 
Instrukcija o postupanju
administrator   
Četvrtak, 19 Novembar 2015

 


 

 
RTV Zenica, 06.11.2015.godine
administrator   
Petak, 06 Novembar 2015
Prilog RTV Zenice od 06.11.2015.godine pod nazivom "Sastanak čelnika Skupštine ZDK i sindikata obrazovanja" možete pogledati OVDJE .
Zadnja Promjena ( Petak, 06 Novembar 2015 )
 
Obavijest, 02.11.2015.godine
administrator   
Ponedjeljak, 02 Novembar 2015

Poštovani članovi sindikata, 

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo sa resornim ministrom usaglasili i potpisali novi tekst Kriterija za prijem zaposlenika uvažavajući vaše zahtjeve, primjedbe i sugestije oko kojih je postignut koncenzus i na organima sindikata.

Osnovne značajke izmjena su vraćanje bodovanja rada u odgojnim ustanovama kao i preračunavanje nepunog radnog vremena u puno radno vrijeme.

Također smo pojačali rokove oko završetka konursne/oglasne procedure. Sigurni smo da će najnovije izmjene dodatno pojačati pravednost i transparentnost prilikom zapošljavanja te da ćemo i dalje, zajedno sa resornim ministarstvom, biti lider u uređivanju propisa iz oblasti obrazovanja u cijeloj Federaciji BiH.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK:

Selvedin Šatorović


Kriterije možete preuzeti OVDJE .
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 02 Novembar 2015 )
 
Dani, 30.10.2015. godine
administrator   
Petak, 30 Oktobar 2015
 
Oslobodjenje, 29.10.2015. godine
administrator   
Petak, 30 Oktobar 2015
Zadnja Promjena ( Petak, 30 Oktobar 2015 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 238

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.