BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Poziv na sjednicu KO SSS BiH
administrator   
Petak, 17 April 2015

Zenica; 16.04.2015. godine

KANTONALNI ODBORI/POVJERENIŠTVA/KOORDINACIJE GRANSKIH SINDIKATA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ODBORI SINDIKALNIH ORGANIZACIJA GRANSKIH SINDIKATA SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

P O Z I V

Poštovani,

Na osnovu zaključaka sa sjednice Kantonalnog odbora SSSBiH Zeničko-dobojskog kantona, pozivamo Vas da prisustvujete proširenoj sjednici Kantonalnog odbora, koja će se održati 24.04.2015. godine (petak) u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica sa početkom od 11:00 sati.

Opširnije...
 
Srećan Vaskrs
administrator   
Nedjelja, 12 April 2015

Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor SSOOiO Zeničko-dobojskog kantona koji slave Vaskrs, u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju!

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

 

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 12 April 2015 )
 
Portal Klix, 07.04.2015.
administrator   
Utorak, 07 April 2015

Sindikat obrazovanja BiH: Ponuda vlasti da noću štrajkujemo, a danju radimo je bezobrazna

Iz Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja USK saopćeno je da će definitivno krenuti u štrajk jer nova vlast nije ispoštovala njihove zahtjeve.

Selvedin Šatorović, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH, za Klix.ba kaže kako je trenutno najteža situacija u USK. U ovom kantonu, naime, prosvjetni radnici su posljednju plaću primili za januar, a trenutno ne postoje naznake hoće li i kada će biti izmirena dugovanja. Također, novim budžetom predviđeno je dodatno smanjenje plaća.

“Mi smo novoj Vladi USK ponudili vrlo korektan prijedlog sporazuma u kojem će se jasno precizirati termini ispunjavanja obaveza prema nama te minimalni obim rada za vrijeme trajanja štrajka. Nismo naišli na korektan odnos Vlade na čelu sa premijerom Saračevićem. Oni su nam ponudili sporazum o minimalnom obimu rada prema kome bismo praktično mi imali pravo da danju radimo, a noću štrajkujemo. Bit ću slobodan reći da je to vrlo bezobrazno. Ovim nas onemogućavaju da se borimo za svoja prava i uskraćuju nam osnovno pravo na štrajk”, kaže Šatorović.

Opširnije...
 
Sretan Uskrs
administrator   
Subota, 04 April 2015

Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!


Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH - Kantonalni odbor SSOOiO Zeničko-dobojskog kantona koji slave Uskrs, u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju!

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

 

Zadnja Promjena ( Subota, 04 April 2015 )
 
Izvod iz Zapisnika sa XI sjednice KO
administrator   
Ponedjeljak, 30 Mart 2015

Broj:227-08/15

Zenica, 29.03.2015.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

 

PREDMET: Izvod sa zapisnika sa XI sjednice KO ZDK održane 27.3.2015.godine u 17:00 sati

Sjednici su prisustvovali svi članovi KO i svi članovi NO SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organi SSOOIO F BIH, osim opravdano odsutnih Ane Širić i EMice Cvjetković.

Predložen je i , jednoglasno usvojen sljedeći

DNEVNI RED

1. Usvajanje Zapisnika sa prethodne sjednice Kantonalnog odbora;

2. Informacija o pregovorima sa Premijerom ZDK u vezi sa Budžetom ZDK za 2015. godinu;

3. Razmatranje ponude „Energopetrol“ d.d.Sarajevo;

4. Tekuća pitanja.

 

Zadnja Promjena ( Utorak, 31 Mart 2015 )
Opširnije...
 
Solidarna finansijska pomoć
administrator   
Utorak, 31 Mart 2015
 
Izvod broj 26
administrator   
Utorak, 31 Mart 2015
Na osnovu zahtjeva JU "Djeca Sarajeva" za povrat novčanih sredstava (zbog greške nastale pri obračunu)u prilogu objavljujemo kompletnu dokumentaciju i Izvod broj 26 iz banke:
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 195

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.