BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine
administrator   
Četvrtak, 24 Novembar 2016

 


 

U ime Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Zenica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim članovima SSOOiO F BiH povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Novembar 2016 )
 
Kolektivni ugovor
administrator   
Četvrtak, 24 Novembar 2016

U sjedištu Zeničko dobojskog kantona danas je priređeno svečano potpisivanje granskih kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja.

Ugovore su, u prisustvu premijera,Miralema Galijaševića, potpisali ministar Mensur Sinanović i predsjednici Sindikata osnovnog, odnosno srednjeg obrazovanja Selvedin Šatorović i Đevad Hadžić.

Predsjednici Sindikata izrazili su zahvalnost Vladi na kooperativnosti i uvažavanju Sindikata kao partnera u socijalnom dijalogu. Šatorović i Hadžić su istakli da se kolektivnim ugovorima, koji važe dvije školske godine ,uključujući i tekuću, zadržavaju dostignuta prava uposlenih u djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Novembar 2016 )
Opširnije...
 
Prijedlog Kolektivnog ugovora
administrator   
Petak, 11 Novembar 2016

Sindikalnim povjerenicima ZDK

Poštovani,

shodno zaključku Kantonalnog odbora, dostavljamo tekst prijedloga Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja na području Ze-do kantona.

Napominjemo da je ovakav tekst Kolektivnog ugovora u 90%-tnom iznosu ispregovarao naš bratski Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, te da su oni u proceduri potpisivanja ovakvog teksta.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 24 Novembar 2016 )
Opširnije...
 
Obavijest, 02.11.2016.godine
administrator   
Srijeda, 02 Novembar 2016
Zadnja Promjena ( Srijeda, 02 Novembar 2016 )
 
Uručenje zahvalnice Sindikalnoj podružnici
administrator   
Ponedjeljak, 24 Oktobar 2016

Danas su JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica posjetili predsjednik SSOOIO BiH Selvedin Šatorović te predsjednik SSVOONK BiH Dževad Hadžić. Povod posjete bio je dodjela zahvalnice Sindikalnoj podružnici JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica za nesebičan doprinos u odgojno-obrazovnom radu i sindikalnom djelovanju. Pomenute zahvalnice dodjeljuju su povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, manifestacije koja se tradicionalno obilježava svake godine.


Sastanku su prisustvovali direktorica Ustanove Jasmina Gasal, sindikalni povjerenik Izet Kalabuśić te članovi Sindikalnog odbora i Nadzornog odbora Ustanove: Hodžić Fikreta, Begić Nevenka i Softić-Husagić Sejla.

Zadnja Promjena ( Utorak, 25 Oktobar 2016 )
Opširnije...
 
Dan nastavnika
administrator   
Utorak, 04 Oktobar 2016

Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Oktobar 2016 )
Opširnije...
 
Superinfo, 29.09.2016. godine
administrator   
Utorak, 04 Oktobar 2016
Zadnja Promjena ( Utorak, 04 Oktobar 2016 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 258

PRVOMAJSKI URANAK

© 2016 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.