BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Usvojen Zakon o osnovnoj školi za područje ZDK
administrator   
Subota, 24 Februar 2018

Usvojen Zakon o osnovnoj školi za područje Zeničko-dobojskog kantona.

Zakon se može preuzeti klikom na sljedeći  link ZAKON O OSNOVNOJ ŠKOLI .

 

 
Obavijest
administrator   
Četvrtak, 11 Januar 2018

Nakon Odluke Kantonalnog povjereništva SSOOiOZDK iz ljeta 2017. godine, te ponovo dobijene podrške za ukidanje intervjua iz većine sindikalnih podružnica, kao i preko 500 mejlova i poruka podrške za ovaj čin od strane onih koji konkurišu i koji nemaju "štelu", obavještavamo članove Sindikata da smo napravili još jedan ogroman korak ka transparentnom zapošljavanju s potpunom eliminacijom ljudskog faktora prilikom istog. 

Kriterije su, također, ugrađeni prijedlozi sindikalnih podružnica koji dodatno doprinose poboljšanju istih. Uskoro otvaramo pregovore oko novog Kolektivnog ugovora i sasvim sigurno ćemo ispuniti sva očekivanja našeg članstva.

Opširnije...
 
Čestitka za pravoslavni Božić 2018.
administrator   
Subota, 06 Januar 2018

 Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, u povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Subota, 06 Januar 2018 )
 
Sretna Nova 2018. godina
administrator   
Nedjelja, 31 Decembar 2017

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajuće Nove 2016. godine.

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 01 Januar 2018 )
 
Čestitka
administrator   
Nedjelja, 24 Decembar 2017

Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, u povodu nastupajućeg katoličkog Božića, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima katoličke vjeroispovjesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 25 Decembar 2017 )
 
Dan državnosti Bosne i Hercegovine
administrator   
Petak, 24 Novembar 2017

 


 

U ime Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Zenica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svim članovima SSOOiO F BiH povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović

Zadnja Promjena ( Subota, 25 Novembar 2017 )
 
Dan nastavnika
administrator   
Srijeda, 04 Oktobar 2017

Poštovane odgajateljice/odgajatelji, učiteljice/učitelji, nastavnice/nastavnici, upućujemo Vam najiskrenije čestitke povodom 5. oktobra/listopada, Dana nastavnika.

 

Zadnja Promjena ( Petak, 06 Oktobar 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 240

PRVOMAJSKI URANAK

© 2018 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.