BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Čestitka za pravoslavni Božić 2016.
administrator   
Srijeda, 06 Januar 2016
Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, u povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Srijeda, 06 Januar 2016 )
 
Sretna Nova 2016. godina
administrator   
Srijeda, 31 Decembar 2014

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajuće Nove 2016. godine.

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 31 Decembar 2015 )
 
Čestitka Božić
administrator   
Četvrtak, 24 Decembar 2015
Cijenjene kolegice i kolege, članovi Sindikata!

U ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke.

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović
 
Obavijest, 24.12.2015.
administrator   
Četvrtak, 24 Decembar 2015

Obavještavamo članove Sindikata, koji primaju platu iz Budžeta ZDK, da će novembarska plata biti isplaćena 30.12.2015., kako se ne bi desilo da banke zakasne sa rasknjižavanjem.

Za 2016. termin isplate plata i naknada ostaje isti kao i do sada. Također, obavještavamo članice Sindikata koje su koristile zakonsko pravo da rade polovinu radnog vremena, za treće i svako naredno dijete, a da im se za to isplaćuje pun iznos plate da smo obavili preliminarni razgovor sa premijerom ZDK, ministrom finansija i ministrom za rad i socijalnu politiku, te dobili uvjeravanja da će se, u što kraćem vremenskom periodu iznaći pozitivno rješenje da bi se nastavilo koristiti ovo pravo.

Pozivamo članice koje trenutno koriste pravo da sa korištenjem nastave, a one koje nisu do sada koristile, da ga iskoriste.

 
Medijski osvrt na održani štrajk upozorenja
administrator   
Subota, 19 Decembar 2015
Medijski osvrt na štrajk upozorenja prosvjetara održan 18.12.2015.godine:
Opširnije...
 
Zenica danas, RTV Zenica, 18.12.2015. godine
administrator   
Subota, 19 Decembar 2015
Prilog u informativnoj emisiji "Zenica danas" RTV Zenica od 18.12.2015.godine možete pogledati na sljedećem liku:
Zadnja Promjena ( Subota, 19 Decembar 2015 )
Opširnije...
 
Obavijest, 14.12.2015.godine
administrator   
Ponedjeljak, 14 Decembar 2015

 Poštovani,

Obavještavam vas možete pročitati/preuzeti sljedeće dokumente:

- UPUTSTVO ZA REALIZACIJU GENERALNOG ŠTRAJKA UPOZORENJA U SVIM USTANOVAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE;

- ODLUKU O ORGANIZOVANJU I ODRŽAVANJU GENERALNOG ŠTRAJKA UPOZORENJA U SVIM USTANOVAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE ;


 

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 14 Decembar 2015 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 224

NE novom Zakonu o radu

© 2016 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.