BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Aplikacije za pomoć, 16.12.2014.
administrator   
Četvrtak, 18 Decembar 2014

Poštovani članovi,

Aplikacije za pomoć zaključno sa 16.12.2014.godine možete pogledati OVDJE .

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Decembar 2014 )
 
NAŠA RIJEČ, 16.12.2014.
administrator   
Utorak, 16 Decembar 2014
Zadnja Promjena ( Utorak, 16 Decembar 2014 )
 
Nove uplate. stanje sa 12.12.2014.
administrator   
Ponedjeljak, 15 Decembar 2014

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Decembar 2014 )
 
Zapisnik sa IX sjednice KO
administrator   
Ponedjeljak, 15 Decembar 2014

Broj: 527-07/14

Zenica, 14.12.2014.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

PREDMET: IZVOD IZ ZAPISNIKA SA IX SJEDNICE KANTONALNOG ODBORA SSOOiO ZDK ODRŽANE 13.12.2014.GOD. U ZENICI SA POČETKOM U 11:00  SATI

Sjednici su prisustvovali svi članovi Kantonalnog odbora i svi članovi Nadzornog odbora SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organa SSOOiO FBiH.

Opširnije...
 
Obavijest
administrator   
Utorak, 09 Decembar 2014

Podsjećamo sve članove našeg Sinidkata da ISKLJUČIVO na ovoj stranici možete pronaći zvanična saopštenja, obavijesti, vijesti i slično.

Svim posjetiocima ove web stranice zabranjuje se svako neovlašteno kopiranje i objavljivanje sadržaja bez odobrenja SSOOiO FBiH, KO ZDK.

Ovo navodimo zbog toga da bismo spriječili da se sadržaj sa naše stranice više ne prenese u potpunosti ili nedobronamjerno interpretira.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 163

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

Gostiju online: 11
© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.