BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Saopštenje za javnost
administrator   
Četvrtak, 23 Juli 2015

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

Sarajevo, 23. juli 2015. godine

MEDIJI

Saopštenje za javnost

Premijeru Novaliću prestanite obmanjivati javnost i “braniti” radnike

Postalo je potpuno jasno da premijer Federacije BiH g-din Fadil Novalić ne želi, neće, ne smije ili jednostavno ne zna voditi socijalni dijalog niti razumije šta znači voditi pregovore, pa je sebi dao za pravo da samovoljno kreira tekst jednog od najvažnijih zakona, tj. Zakona o radu i još k tome dezinformiše javnost, iznoseći netačne informacije i dajući paušalne ocjene. Tvrditi da novi zakon o radu nudi rješenja koja će drastično poboljšati prava radnika u odnosu na važeći Zakon o radu FBiH znači vrijeđanje inteligencije svakog radnika i radnice u FBiH, ali i građanstva u cjelini. Kako drugačije objasniti kad neko ko je prvi čovjek izvršne vlasti u FBiH, a samim tim i najodgovornija osoba za stanje u ekonomiji, tvrdi da derogiranje prava radnika, olakšavanje poslodavcima otpuštanja radnika, umanjenje iznosa otpremnina, prestanak važenja kolektivnih ugovora kojim se, gotovo u potpunosti, reguliše obim prava vezanih za egzistenciju radnika, itd. ustvari znači poboljšanje položaja radnika i blagostanje za sve zaposlene, ali i one koji to još uvijek nisu.
Opširnije...
 
Oslobodjenje, 22.07.2015.godine
administrator   
Srijeda, 22 Juli 2015
 
Poziv na mobilizaciju
administrator   
Srijeda, 22 Juli 2015

Broj: 01-III-288/15

Sarajevo, 21.07.2015. godine

PREDMET: Informacija o novom zakonu o radu

Kao što vam je već poznato intenzivnije aktivnosti na Zakonu o radu počele su se provoditi polovinom aprila 2015. godine. Naime, 20.04.2015. godine održan je sastanak na kojem su bili prisutni predstavnici sindikata, predstvnici poslodavaca i Federalnog Ministartsva za rad i socijalnu politiku gdje je utvrđena polazna verzija zakona o radu na temelju koje će se ubuduće voditi pregovori i koji je bio u formi nacrta. Na pomenutom sastanku je dogovoreno da će utvrđena verzija Zakona o radu biti dostavljena stranama u pregovorima kako bi na isti mogli dati svoje primjedbe i sugestije. U ostavljenom roku Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine je dostavio svoje primjedbe resornom ministarstvu i formirao pregovaracki tim za Zakon o radu. Međutim, Vlada Federacije BiH je dana 16.06.2015. godine uz dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom izvršila izmjenu pojedinih o dredbi Zakona o radu koji se ne podudara sa tekstom Zakona o radu koji su sindikat, poslodavci i resorno ministarstvo utvrdili na gore pomenutom sastanku i takav tekst zakona o radu dostavili Savezu samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine u formi radnog teksta. Nakon toga 24.06.2015. godine ponovo jednostanom voljom Vlade Federacije BiH dostavljena je Radna verzija zakona o radu sa ugrađenim prijedlozima Svjetske banke, uz obavještenje da će Svjetska banka naknadno dostaviti prijedlog za utvrđivanje najniže plaće.

Opširnije...
 
Bajramska čestitka
administrator   
Četvrtak, 16 Juli 2015

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 16 Juli 2015 )
 
Otvoreno pismo
administrator   
Utorak, 14 Juli 2015
Objavljujemo otvoreno pismo koje su uputili kolegice i kolege iz jedne osnovne škole sa područja Zeničko-dobojskog kantona (iz razumljivih razloga izbrisali smo ime i mjesto škole). Kantonalni odbor SSOOiO ZDK će po ovom pitanju zauzeti stav na prvoj narednoj sjednici, naravno, očekujući da po pitanjima tretiranim u otvorenom pismu stavove i mišljenja dostave i ostale sindikalne podružnice iz Zeničko-dobojskog kantona.
Zadnja Promjena ( Utorak, 14 Juli 2015 )
Opširnije...
 
Spisak članova Sinidikata!
administrator   
Četvrtak, 09 Juli 2015

 SINIDIKALNIM PODRUŽNICAMA

PREDMET: Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje, dostavlja se;

Poštovani,

U skladu sa Odlukom usvojenom na posljednjoj sjednici Kantonalnog povjereništva dostavljamo Vam spisak članova našeg sindikata koji rade na odredjeno vrijeme.

Istovremeno, molimo sve kolege, članove sindikata, da obavijeste one koji će biti na konkursnoj proceduri tokom ljetnih konkursa da pregledaju spisak i ukoliko je neko eventualno izostavljen da se naknadno uvrsti.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 23 Juli 2015 )
Opširnije...
 
Izvod iz Zapisnika sa VI sjednice KP
administrator   
Četvrtak, 18 Juni 2015

Broj: 587-08/15

Zenica, 18.06.2015.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE-DO KANTONA

PREDMET: IZVOD IZ ZAPISNIKA SA VI SJEDNICE KANTONALNOG POVJERENIŠTVA SSOOiO ZDK ODRŽANE 10.06.2015.GOD. U ZENICI SA POČETKOM U 1700  SATI

Sjednici je prisustvovalo 55 sindikalnih povjerenika, svi članovi Kantonalnog odbora, svi članovi Nadzornog odbora SSOOiO ZDK, kao i članovi viših organa SSOOiO FBiH.

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći

D N E V N I    R E D :

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 18 Juni 2015 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 220

NE novom Zakonu o radu

KALENDAR

TAČAN SAT

© 2015 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.