BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje
administrator   
Nedjelja, 06 August 2017

 SINDIKALNE PODRUŽNICE

n/r SINDIKALNOG POVJERENIKA

Predmet: Sindikalnim povjerenicima na dalje postupanje, dostavlja se

Poštovani,

U prilogu Vam dostavljamo spisak članova našeg Sindikata, koji rade na određeno radno vrijeme.

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 13 August 2017 )
Opširnije...
 
Uputstvo za primjenu KU
administrator   
Četvrtak, 06 Juli 2017

Uputstvo za primjenu Kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja možete preuzeti OVDJE .

 

 
Izmjene i dopuna Okvirnog programa zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška
administrator   
Srijeda, 05 Juli 2017

Poštovani članovi Sindikata,

Dostavljamo vam sljedeće dokumente:

- Izmjene i dopuna Okvirnog programa zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška radnika u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona,

- Dopuna Kriterija o načinu bodovanja kandidata prilikom zasnivanja radnog odnosa nastavnika, stručnih saradnika i odgajatelja i ostalih zaposlenika u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima na području Zeničko-dobojskog kantona

Zadnja Promjena ( Srijeda, 05 Juli 2017 )
Opširnije...
 
Bajramska čestitka
administrator   
Subota, 24 Juni 2017

Svim članovima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Zeničko-dobojskog kantona - pripadnicima islamske vjeroispovjesti u ime Kantonalnog odbora i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da ovogodišnje mubarek bajramske dane provedete u miru, sreći i blagostanju!
PREDSJEDNIK
 
Selvedin Šatorović
Zadnja Promjena ( Subota, 24 Juni 2017 )
 
Odgovor
administrator   
Petak, 23 Juni 2017
Zadnja Promjena ( Petak, 23 Juni 2017 )
Opširnije...
 
Instrukcija i Uputstvo
administrator   
Utorak, 13 Juni 2017

Kroz pregovore sa resornim Ministarstvom, usaglašena je Instrukcija za organizaciju rada u školskoj 2017/2018. godini, od čega posebno izdvajamo smanjenje prosječnog broja učenika u odjeljenju sa 23 na 22 i produženje važenja instrukcije oko formiranja grupa iz predmeta informatika u osnovnim školama.

PRILOG:

- Uputstvo za angažovanje nestručnih nastavnika

- Instrukcija za organizaciju rada

 

 

 

 

 

 
Obavijest
administrator   
Četvrtak, 08 Juni 2017

Poštovani članovi Sindikata,

dostavljamo vam prijedlog Izmjena i dopuna Okvirnog programa zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška radnika u osnovnim i srednjim školma na području Zeničko-dobojskog kantona, koji nije pretrpio suštinske izmjene, nego se radi isključivo o usklađivanju istog sa granskim Kolektivnim ugovorom.

Sve vaše primjedbe i sugestije možete, najkasnije do srijede, 14.06.2017. godine, dostaviti putem e-maila Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili putem faksa 033/213-256.

S poštovanjem,

Predsjednik

Selvedin Šatorović

PRILOG: Prijedlog Izmjena i dopuna Okvirnog programa zbrinjavanja mogućeg tehnološkog viška radnika u osnovnim i srednjim školma na području Zeničko-dobojskog kantona

 

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 08 Juni 2017 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 18 od 231

PRVOMAJSKI URANAK

© 2017 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.