BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se!

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 26 Oktobar 2014 )
 
Dan državnosti
administrator   
Ponedjeljak, 24 Novembar 2014

Poštovani članovi sinidkata i građani Bosne i Hercegovine,

u svoje lično ime i u ime Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Zeničko-dobojskog kantona upućujem iskrene čestitke svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu sa željom da ustrajemo u našoj plemenitoj misiji - odgoju i obrazovanju djece koju trebamo podučavati na principima na kojima  je godinama građena državnost jedine nam domovine - Bosne i Hercegovine.

 


 

PREDSJEDNIK

Šatorović Selvedin

 
Nove uplate, stanje sa 19.11.14.
administrator   
Srijeda, 19 Novembar 2014
 
Zadnja Promjena ( Srijeda, 19 Novembar 2014 )
 
Oktobarska plaća!
administrator   
Srijeda, 19 Novembar 2014

Prema zvaničnoj informaciji iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona, plata za oktobar bit će na računima zaposlenika danas, 19.11.2014.godine.

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 19 Novembar 2014 )
 
INFORMACIJA O REGRESU
administrator   
Srijeda, 12 Novembar 2014

 Povodom učestalih pitanja o isplati regresa zelimo da nase članove jos jednom vrlo jasno izvjestimo o slijedecim cinjenicama:

1.) Sindikat je potpisao Sporazum sa Vladom ZDK u kojem je jasno definiran termin isplate regresa a to je bio najkasnije do 01.10.2014.godine;

2.) Vlada ZDK je samoinicijativno prekrsila dio tog Sporazuma vezano za isplatu regresa i predlozila isplatu regresa u tri rate sto su predstavnici sindikata obrazovanja apsolutno odbili i iz tog razloga organizirali Strajk upozorenja u dane 08,09 i 10. oktobra;

3.) Strajk je polucio rezultat na nacin da je Vlada pod nasim pritiskom isplatila dio regresa u iznosu od 150 KM iako smo dobili vrlo pouzdanu informaciju da takvu namjeru uopce nisu imali;

4.)U nasim zahtjevima, nazalost, nismo imali adekvatnu podrsku od drugih kolega koji plate primaju iz Budzeta ZDK te su se nase aktivnosti ocajnicko-podmuklim metodama pokusavale dovesti u vezu sa aktivnostima koje nemaju veze sa sindikalnom borbom;

5.) Na posljednjem sastanku je postavljeno pitanje isplate preostalog dijela regresa na sto je Vlada dala odgovor da trenutno nemaju takvih planova ali da ce u "skladu sa mogucnostima" pokusati to realizirati u sto mi, poznavajuci mentalitet ove Vlade , cisto sumnjamo. I na ovaj nacin pozivamo Premijera da nas demantuje i isplati ostatak regresa vec danas;

6.) A sada odgovor na kultno pitanje: " A STA SINDIKAT RADI?" Sindikat se trenutno priprema za pregovore o Budzetu ZDK za 2015.godinu i ocekuje formiranje Vlade koja ce na dan formiranja na stolu imati zahtjev za isplatu ostatka regresa sa rokom ODMAH! Ne druge ili neke trece rate nego cjelokupnog iznosa. Ukoliko nova vlast bude imala namjeru izigravanja te obaveze ili bude zeljela na bilo koji nacin da devalvira dostignuta prava radnika, pozvat cemo nase clanove na najradikalnije mjere sindikalne borbe;

7.) Pozivamo sve one koji svoje vrijeme trose na slaganje kojekakvih prica i spekulacija da taj visak energije usmjere u neke pametnije stvari jer, htjeli to priznati ili ne, jedino istinite i pravovremene informacije prezentiraju se samo i iskljucivo putem ovog site-a i sindikalnih povjerenika na terenu.

S postovanjem,  

PREDSJEDNIK :
 
Selvedin Šatorovic
Zadnja Promjena ( Srijeda, 12 Novembar 2014 )
 
Odluka i izvodi
administrator   
Srijeda, 12 Novembar 2014Zadnja Promjena ( Subota, 15 Novembar 2014 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 154

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

Gostiju online: 2
© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.