BLIC VIJESTI

Broj:171-04/08, Zenica, 30.10.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-  

Poštovani, 

Ovim putem želimo da obavijestimo sve članove Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su i zvanično počeli pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK.

I prije početka pregovora, u školama i na nekim drugim mjestima, počele su kružiti priče o toku pregovora, te o ciframa i brojkama koje su navodno već dogovorene. Takve insinuacije su se intenzivirale tokom protekle sedmice i na ovaj način želimo da skrenemo pažnju svim članovima Sindikata da su sve te priče plod mašte nedobronamjernih podanika i poslušnika koji ne žele dobro niti radnicima u obrazovanju niti članovima Sindikata i isključivo služe u svrhu ispipavanja “pulsa“ radnika i njihovih očekivanja.

Sve tačne i istinite informacije o toku pregovora i eventualnim dostignućima možete dobiti isključivo od vaših sindikalnih povjerenika ili od članova Kantonalnog odbora SSOOiO ZDK.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
Broj:175-04/08Zenica, 30.12.2008.godine

SINDIKALNIM PODRUŽNICAMA ZE – DO KANTONA 

PREDMET: Obavijest o aktivnostima; dostavlja se,-Poštovani,Ovim putem želimo da obavijestimo članstvo Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ZDK da su pregovori između predstavnika Sindikata budžetskih korisnika i predstavnika Vlade ZDK o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja radnika koji svoje plate i naknade primaju iz sredstava Budžeta ZDK još uvijek u toku. Kao što vam je poznato Skupština ZDK je donijela Odluku o privremenom finansiranju za period januar – mart 2009. godine, što znači da Budžet ZDK za 2009. godinu nije usvojen. Predstavnici Sindikata su prema Vladi ZDK uputili svoje zahtjeve koje  Vlada još uvijek razmatra, te očekujemo da će se završnica pregovora dogoditi tokom januara iduće godine. Atmosfera međusobnog uvažavanja i razumijevanja koja dominira pregovorima daje nam za pravo da očekujemo pozitivan ishod. U svakom slučaju, ukoliko do toga ne dođe, Pregovarački tim našeg sindikata pripremio je niz mjera i aktivnosti koje ćemo sprovesti ako izostanu očekivani rezultati. O tim mjerama i aktivnostima članstvo će biti pravovremeno informisano i o istim će se izjasniti.Na isteku ove kalendarske godine želimo da vam izrazimo najdublje osjećaje zahvalnosti na iskazanom povjerenju i saradnji, kao i na vašem doprinosu sindikalnoj borbi. Istovremeno izražavamo svoje žaljenje što i pored vidnih pomaka u poboljšanju materijalnog statusa prosvjetnih radnika u protekloj godini on i dalje nije na nivou koji je dostojan profesije koju obavljamo.Također, koristimo ovu priliku da svim članovima sindikata čestitamo sve protekle i nastupajuće vjerske blagdane, te zaželimo sretnu i uspješnu Novu 2009. godinu.

S poštovanjem, 

PREDSJEDNIK

Selvedin Šatorović 

 
powered_by.png, 1 kB

POČETNA
DOBRO DOŠLI
info@ssooiozdk.org   
Četvrtak, 05 April 2007

DOBRO NAM DOŠLI NA NAŠU WEB STRANICU!

Dobro došli na web stranicu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine, Ze-do kantona. 

Cilj nam je da sve svoje aktivnosti približimo našem članstvu i da naš rad bude transparentan i javan. Biće nam zadovoljstvo da zajedno sa nama kreiramo bolju budućnost. Sve vaše sugestije, primjedbe, pohvale i kritike će nam pomoći u našem krajnjem cilju, a to je socijalno-ekonomski položaj i status u našem društvu kakav i zaslužujemo.

Pridružite nam se! 

AKTUELNOSTI U RADU KO SSOOIOBIH ZDK

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 09 Oktobar 2014 )
 
Septembarska plaća!
administrator   
Četvrtak, 23 Oktobar 2014

Prema zvaničnoj informaciji iz Vlade Zeničko-dobosjkog kantona, plata za septembar bit će na računima zaposlenik sutra, 24.10.2014.godine.

Također će početi odbijanje po 5,00KM na račun za poplavljene čije stanje možete pratiti na ovoj web stranici, a shodno odluci Kantonalnog povjereništva iz juna 2014.godine

 
Uplate i aplikacije za pomoć
administrator   
Subota, 18 Oktobar 2014

Poštovani članovi,

obavještavamo Vas da uplate i stanje uplata zaključno sa danom 18.10.2014.godine možete pogledati OVDJE

Takođe sve aplikacije za pomoć zaključno sa 17.10.2014.godine možete pogledati OVDJE .

Zadnja Promjena ( Utorak, 21 Oktobar 2014 )
 
Podrška Štrajku upozorenja
administrator   
Petak, 10 Oktobar 2014
 
Pismo podrške
administrator   
Petak, 10 Oktobar 2014

SINDIKAT OBRAZOVANJA

Predmet:Pismo podrške,

poštovane kolegice i kolege,

S velikom pažnjom i zabrinutošću pratimo stanje i teškoće sa kojima su suočeni prosvjetni radnici,kako u ZDK tako i u cijeloj federaciji i BIH. Žalosno je da prosvjetni radnici čiji je proizvod naj skuplji na berzi rada da svoja zagarantovana prava moraju tražiti putem štrajka.

Sindikat ArcelorMittal Zenica daje punu podršku u ostvarivanju vaših zahtjeva i zaštiti temeljnih prava radnika .

S druge strane,vladu ZDK pozivamo na razum i ozbiljnost te hitnu realizaciju radničkih zahtjeva,kako ne bi došlo do radikalnijih vidova sindikalnog djelovanja, što nikome ni je u interesu,a najmanje našoj djeci.

ZAJEDNO SMO JAČI, Sindikat ArcelorMittal Zenica

Predsjednik

Zuhdija Kapetanović

Zenica,10.10.2014god.

 
Zahtjev za isplatu regresa
administrator   
Četvrtak, 09 Oktobar 2014

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

KANTONALNI ODBOR ZE-DO KANTONA

Broj: 597-04-234-54/14

Zenica, 09.10.2014. godine

VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

n/r Premijera gosp. Munib Husejnagić

 

Predmet: Zahtjev za isplatu regresa u cijelokupnom iznosu, dostavlja se;

Poštovani,

S obzirom da ste tokom današnjeg dana samoinicijativno isplatili jedan dio regresa za 2014. godinu u iznosu od 150 KM te uzimajući u obzir finansijsko stanje u kojem se nalazi Ze-do kanton kao i zadnji stav Vašeg akta Broj:02-34-19586/14 u kojem stoji citiramo:“ Shodno navedenom, obavještavamo Vas da Vlada kantona, uz sva nastojanja nije u mogućnosti udovoljiti zahtjevu sindikata za jednokratnu isplatu regresa do 10.10.2014.godine“ od Vas zahtjevamo da ostatak regresa u iznosu od 267 KM isplatite tokom sutrašnjeg dana tj. 10.10.2014.godine.

Time bi ispunili svoju zakonsku obavezu ali i potvrdili odgovor iz Vašeg pisma od 03.10.2014  i regres isplatili u više rata, tačnije dvije, jednu danas a drugu sutra!

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK

Mirnes Isaković s.r.

 
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 09 Oktobar 2014 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 16 od 137

KALENDAR

ANKETA

KO JE ONLINE?

Gostiju online: 3
© 2014 SAMOSTALNI SINDIKAT OSNOVNOG OBRAZOVANJA I ODGOJA ZE-DO KANTONA
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.